Om oss

Skönt barhäng, mysig fika eller en lång middag med stora smaker och spännande utflykter i vinlistan? Oavsett varför du besöker Danilo blir du en del av den speciella stämningen. Här är det du som står i strålkastarljuset och vi ser till att du känner dig omhändertagen från det du stiger in. Det spelar ingen roll om du vill ladda inför konserten, komma i stämning före filmen, varva ner efter jobbet eller fira hemmasegern efter matchen på Scandinavium - vi försöker alltid att få dig att lämna oss med ett leende på läpparna.

All lights on you!
Danilo Bar & Restaurang har fått sitt namn från den Oscarsvinnande ljussättaren, kostymören och scenografen Danilo Donati. Han kunde konsten att skapa dramatiska och minnesvärda scener och har inspirerat oss att rikta allt ljus mot våra gäster. Vi tror att han skulle trivts här bland sköna gäster, god mat, härlig stämning och många glada skratt.

Välkommen till vårt mysiga café, vår sköna bar och vår ombonade restaurang på Bergakungen. Vi har dukat upp och står redo för att göra din kväll till en succé.

VÅR MILJÖPOLICY

Danilos tankar om miljöarbete, hållbarhet, vårt ansvarstagande och vår framtid.

Vi på Danilo är i själ och hjärta övertygade om att vårt engagemang i frågor som kan skona vår värld är viktiga och betydelsefulla. Denna insikt gör jobbet både lättare och roligare! Alla är involverade, alla tycker till och alla initiativ tas emot med applåder och hurrarop.

Vi bryr oss och är uppriktigt intresserade för hur kretsloppet ser ut för de varor vi köper. Var är de producerade? Hur transporteras de? Hur ska man använda dem? På vilket sätt kan de återvinnas och ha ett liv även efter detta?

Vi har hållit på ett tag nu och har hunnit ta mängder med aktiva beslut. Genom dessa beslut ser vi till att du kan äta råvarorna på din tallrik med gott samvete. Exempelvis är vår tonfisk och scampi ASC-märkt vilket är en internationell hållbarhetsmärkning för odlade fisk- och skaldjur som både tar hänsyn till miljöaspekterna och de sociala aspekterna på odlingarna.

Arbetet kommer aldrig ta slut … Vi fortsätter att årligen utvidga det ekologiska livsmedels- och vinsortimentet. Vi fortsätter att vara varsamma i vår förbrukning av vatten och mycket sparsamma med kemikalier. Alla våra inköp fortsätter att vara miljöanpassade i den mån det går. Detta gäller livsmedel såväl som miljömärkta rengöringsmedel, förbrukningsartiklar, inredningsprodukter och tjänster från företag vi vet har samma värderingar som vi själva.

När det vi köpt trots allt gjort sitt och måste kastas, sorterar vi förstås allt avfall noga.

Alla kan bidra till en bättre värld. Vi försöker dra vårt strå till stacken. Hör gärna av dig om det är något mer du tycker att vi kan göra!

SOCIALT ANSVAR

Danilo drivs av människor som älskar att arbeta med det de är bäst på. Det skapar engagemang och det är något som syns utåt. För att det ska fungera tror vi att det krävs en ömsesidig respekt mellan arbetsgivare och arbetstagare och att det finns tydliga rättigheter och skyldigheter. Att ha ett anställningsbevis, att få kollektivavtalsenlig lön och rast varje dag är såklart en självklarhet hos oss. Vi bryr oss om varandra och har nolltolerans mot mobbing på vår arbetsplats.

Vi blickar även ut i världen och försöker att hjälpa vår omvärld. Vid flera tillfällen har vi gett bistånd, från företaget såväl som från personalen, till välgörenhetsorganisationer som exempelvis UNHCR och Barncancerfonden. Vi arbetar kontinuerligt med välgörenhetsorganisationen, A Reaching Hand i Sydafrika, dit vi skänker pengar varje gång någon väljer en av våra utvalda produkter. Läs mer här.