A Reaching Hand

"En droppe regn gör ingen skillnad, men många droppar skapar en flod." - A Reaching Hand

Upplevelsen som vi skapar för våra gäster är något utöver det vanliga. Det beror på att vår verksamhet har sina djupa rötter i tydliga värderingar och att alla vet vad Danilo står för. Hos oss är gästen alltid i centrum och ska känna sig sedd, omhändertagen, uppskattad och underhållen. Vi ger personalen de verktyg som krävs för att lyckas med detta och tar ansvar som den trygga arbetsplats vi är.

Världen sträcker sig dock långt utanför restaurangens väggar och vi vill naturligtvis göra allt vi kan för att sprida mer av Danilos anda. A Reaching Hand är en icke vinstdrivande välgörenhetsorganisation som hjälper barn, ungdomar, ensamstående mödrar och familjer i Kapstadens utsatta kåkstäder i Sydafrika.

Hur arbetar A Reaching Hand?

A Reaching Hand tror på att vägen ut ur fattigdom går via tillgång till mat, utbildning och arbete. Organisationen arbetar med fysisk och psykisk hälsa på flera sätt, exempelvis genom att bidra med mat till daghem och skolor, med fritidsverksamhet för skolbarn och med konstprojekt för barn som saknar kreativ stimulans i tillvaron.

Maten är en nyckelfråga; utan mat - ingen kraft att följa med i skolan, utan utbildning - små chanser till ett arbete. Även en meningsfull fritid gör stor skillnad för barnens utveckling och framtida möjligheter. A Reaching Hand stöttar också olika anställningsprojekt som ger människor en väg in i arbetslivet, som del i en gemenskap eller som egna företagare.

Vilka är A Reaching Hand?

A Reaching Hand grundades formellt 2010 av svenska Karin Hoole som då bodde i Kapstaden och ville göra livet för utsatta barn och familjer bättre. Tidigare bodde Karin i Göteborg och arbetade som hovmästare i restaurangbranschen. Organisationens svenska ambassadör, och vår kontakt, är göteborgaren Louise Persson som regelbundet årligen åker ner till Kapstaden för att bidra på plats. Innan hon reser samlar Louise in pengar som används till de aktuella projekten och Danilo har vid flera tillfällen hjälpt till att samla in samt ge bidrag.

Organisationen får inget som helst stöd av Sydafrikas myndigheter. Hela verksamheten bygger på organisationens eget engagemang och finansieras av privatpersoner, enskilda företag, föreningar och stiftelser.

Vad gör Danilo för att hjälpa A Reaching Hand?

Danilo har valt att stötta A Reaching Hand för att vi vill bidra men också för att vi har personliga kopplingar till Louise Persson. I vår bar kan du köpa vackra vykort som barnen själva har gjort.

Aktuellt just nu

I mitten av mars åkte Louise till Kapstaden och fram tills dess samlade hon in pengar. På sin Facebook-sida skriver hon så här:

Jag förstår att vi helt plötsligt inte kan ändra på samhället men vi borde kunna ge barnen en trygg plats och försöka hålla dem borta från gatan så att de inte riskerar att hamna i en kriminell umgängeskrets.

För att göra skolan säker för alla barnen så skulle det behövas en säkerhetsgrind som bara öppnas för de som går på skolan eller föräldrar. På skolgården finns det inget som kan ge barnen kognitiv stimulans, barnen måste ha något att göra på rasterna så jag hade velat ge dem en klätterställning för de mindre barnen och sätta upp fotbollsmål för de äldre. Rektorn skulle väldigt gärna vilja starta ett fotbollslag för att hålla barnen borta från gatan så starten på det är ju en fungerande fotbollsplan.

...

Denna insamling fokuserar på att göra skolan till en säker och rolig plats!

Klicka här för att läsa mer om Louise arbete och insamlingar

Ge ett bidrag

Du kan även ge bidrag direkt till A Reaching Hand genom att swisha: 123 209 59 66
Märk ditt bidrag med Danilo.

För mer info: www.areachinghand.com

Kontaktuppgifter:

Louise Persson
louise@areachinghand.com
A registered South African Non-Profit Organisation (82054)